Панорамен SPA център


Независимо дали плувате в закрития басейн или релаксирате в джакузито, инфраред сауна и аромо-парната баня пред вас, ще се разкрива уникална гледка към Стара планина.


* Закрит басейн - tо на водата 30оС;
* Джакузи - tо на водата 38оС;
* IR сауна;
* Аромо-парна баня;
* Богато разнообразие от релаксиращи, тонизиращи и лечебни масажи.


 

Закрития басейн

Безплатно на разположение  на гостите на хотела е вътрешен басейн, където можете както да отделите време като поплувате, така и просто да се отпуснете на шезлонгите и да се насладите на панорамната гледка към Стара планина, която се открива към парка на хотела. Водата в басейна е топла, тя е солфатна, хидрокарбонатно-натриева, съдържа флор, метаселициева киселина. Водата е с постоянно поддържана температура от 29-30оС. За всички е на разположение зони за релакс с шезлонги, нежни аромати, фонова музика и възможност за питие от бара. Общата минерализация на водата помага за редица заболявания.


Джакузи

Хотелски комплекс "Яев" предлага безплатно джакузи за всички гости на хотела с постоянно поддържана температура от 36-38 оС

Хубави неща се случват когато се потопим във водата. Ползите от стоенето в топлата вода на хидромасажното джакузи са ясно изразени. Моментално загубвате 90% от теглото си, носим се по повърхността на водата, затопляме се и си припомняме, че трябва да се освободим от всичко, което ни безпокои. Когато влезете в топла вода, кръвообръщението се настройва към новите условия с леко покачване на кръвното налягане. Кръвта по-усилено се предвижва към кожата, където се затопля от горещата вода.

Много лекари физио-терапевти силно препоръчват топли хидромасажни вани за интензивна рехабилитираща терапия. Хидромасажните вани същи спомагат да се възстанови гъвкавостта и да се премахне нееластичността на мускулите. Отпуснатите мускули се движат по-свободно с по-малко болка и напрежение.

Имайки впредвид всичко това, просто си представете какво би направил за Вас хидромасажът.


Инфраред сауна

В хотелски комплекс "Яев" са създадени перфектни условия за една пълноценна, модерна термотерапия. Помещението е проектирано със специална грижа към деликатните нужди на човешкото тяло в условията на точна температура и влажност на въздуха препоръчителна дори за хора със сърдечни проблеми. Многобройни са положителните ефекти от въздействието на инфраред сауната.


Аромо парна баня

От древни времена елитът на развитите общества има едно специално любимо място, превърнато в сакрален храм за тялото. Парната баня е процедура, при която водни пари се разпръскват в затворено помещение, чиято температура може да варира от 45 оС до 55 оС, а влажността е 100%. Оказва изключително добър ефект върху кръвоснабдяването на кожата, централната нервна система, дихателните пътища, а ако е в съчетание с различни ароматни етерични масла (лавандула, мента, бор, лемонграсс, див зелен лимон, джинджифил, мащерка, канела, роза и други) има релаксиращо или тонизиращо въздейдтвие според използваните масла и желаните резултати. Ако парната баня се използва главно за детоксикация, е препоръчително преди процедурата да се изпият няколко чаши горещ билков чай.


Масажи

Ефектът от масажа е комплексно взаимодействие между подходяща атмосфера, качествени продукти за третиране и професионално изпълнение на процедурата. За това, ние създадохме интериор, който да посрещне с топлина погледа Ви, звуци и аромати, които да Ви понесат към вълшебния свят на спокойствието и избрахме екип, посветен в тайните на природата и мъдрия език на човешкото тяло.

Спа центъра на хотелски комплекс "Яев" поддържа цялата гама от традиционни масажи и предлага уникални новаторски процедури. Над 15 вида терапии за релакс, тонизиране или със специална здравословна цел. Изполваната козметика и възтановяващите натурални продукти са от елитни световни марки с доказан дълготраен ефект.